In september trekken duizenden kinderen opnieuw naar school.  Van de kleuterklas tot de universiteit, iedere periode heeft zijn eigen uitdagingen en risico’s. Alvast enkele tips.  

Op weg naar school, op weg naar huis, op weg naar de sportclub, … jongeren zijn continu onderweg. Heel vaak als passagier, maar vaak ook als bestuurder van een fiets , bromfiets of auto. Als passagier, voetganger of fietser bent u een zwakke weggebruiker en zal de verzekering van wie u aanrijdt uw lichamelijke schade dekken, zelfs wanneer u in fout bent.  Maar wanneer u over een uitgebreide verkeerspolis beschikt, zal u ook nog een extra vergoeding krijgen bij overlijden of blijvende  invaliditeit.

Als bestuurder van een voertuig bent u echter geen zwakke weggebruiker. Bij een ongeval in fout bent u niet gedekt en moet u zelf instaan voor de kosten. Bij een klein ongevalletje zullen die kosten wel meevallen, maar helaas staan de kranten dagelijks vol met ernstige ongevallen, en dan kunnen de kosten sterk oplopen.  Een bestuurderspolis is uw “persoonlijke omnium” die de schade aan uzelf dekt. Bij invaliditeit dient misschien uw woning te worden aangepast.

Schoolverzekeringen werken met maximumbedragen.  In uitzonderlijke situaties zullen de bedragen niet voldoende zijn om de medische kosten te vergoeden of zijn bepaalde zaken zoals een eenpersoonskamer niet gedekt. Een goede hospitalisatieverzekering zal hierin tussenkomen. Daarnaast gebeuren trouwens heel veel ongevallen buiten de schoolpoort. Een bestuurderspolis of uitgebreide verkeerspolis is geen overbodige luxe maar een noodzakelijke aanvulling voor wie vaak onderweg is.

Na het middelbaar trekken veel studenten naar Gent of Leuven om op kot verder te gaan studeren. Dient u hiervoor afzonderlijke verzekeringen af te sluiten? Meestal niet. Wanneer uw zoon of dochter nog thuis gedomicilieerd staat, zullen de meeste brandverzekeringen ook het studentenkot dekken. Verwittig toch uw makelaar wanneer uw kind op kot gaat, zodat uw polis – indien nodig – aangepast kan worden. Voor studio’s en appartementen geldt deze gratis uitbreiding meestal niet. Kom best even langs met uw huurcontract zodat u nadien niet voor verrassingen komt te staan.  Ook de familiale verzekering van het gezin blijft uw studenten op kot dekken.

Vraag uw nu uw gratis en vrijblijvende offerte aan.