Home  > Verzekeringen > Onderneming > Brand

Als gevolg van een brand ziet u zich genoodzaakt om uw showroom drie weken te sluiten. Een storm vernielt het dak van uw opslagruimte, en een voorraad goederen wordt vernield. Uw computernetwerk wordt beschadigd door een blikseminslag…

Alle ongevallen, groot of klein, brengen de rendabiliteit van uw onderneming in gevaar

De meest voorkomende basiswaarborgen van een brandverzekering voor ondernemingen zijn:

  • brand en aanverwante gevaren;
  • ontploffing
  • botsen van landvoertuigen tegen de verzekerde goederen;
  • elektriciteitsschade;
  • natuurfenomenen zoals storm, hagel, sneeuw en ijsdruk;
  • waterschade;
  • glasbreuk.

Deze basiswaarborgen kunnen aangevuld worden met bijkomende waarborgen zoals onrechtstreekse verliezen, diefstal  en vandalisme, reddingkosten, verhaal t.o.v. derden en BA gebouw.

Bovendien zal een schadegeval in de meeste gevallen ook een impact hebben op de winst van een onderneming. Als uw onderneming volledig door brand vernield wordt, dan kun u wellicht niet meer verkopen of produceren. Dit kan dramatische gevolgen hebben voor uw bedrijfsresultaten, temeer omdat u uw algemene kosten blijven doorlopen. Bijna 60 % van de ondernemingen zonder bedrijfsschadeverzekering moeten dan ook de boeken neerleggen binnen de vijf jaar na een zware brand. Een bedrijfsschadeverzekering is dan ook ten zeerste aan te raden.

Een bedrijfsschadeverzekering dekt winstverlies, vaste kosten, bijkomende en variabele kosten. In het contract wordt een bepaalde vergoedingsperiode vastgelegd waarin het bedrijf de tijd heeft om de schade te herstellen en zich terug in dezelfde situatie te bevinden als voor het schadegeval. De bedrijfsschadeverzekering kan beschouwd worden als het gewaarborgd inkomen van het bedrijf. Het waarborgt met andere woorden het uitbatingresultaat van het bedrijf.

Een brand is één van de grootste risico’s die het voortbestaan van de onderneming in het gedrang kan brengen. De gedane investeringen in de gebouwen, materialen en koopwaar lopen meestal hoog op. Het is daarom dan ook van het grootste belang hiervoor een op maat gemaakte brandverzekering af te sluiten.

Vraag uw nu uw gratis en vrijblijvende offerte aan.