Home  > Verzekeringen > Onderneming > Voertuigen

Voor iedere onderneming zijn bedrijfsvoertuigen een essentieel onderdeel van zijn commerciële activiteiten. De verzekering van een bedrijfsvoertuig is dan ook geen overbodige luxe.

Een goede autoverzekering vereist een grondige analyse van de situatie en een vergelijking van producten, formules en tarieven. Wij als makelaar kunnen hiervoor te rade gaan bij diverse verzekeringsmaatschappijen en voor u de beste waarborgen tegen de scherpste prijs aanbieden. Bovendien worden de bedrijfsvoertuigen bij de meeste maatschappijen gegroepeerd in één enkele polis. Dat bespaart u alweer wat administratieve rompslomp.

Overzicht van mogelijke waarborgen:

Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)

De wettelijk verplichte verzekering B.A. Auto (burgerlijke aansprakelijkheid), de basis van iedere autoverzekering, vergoedt de schade aan derden of aan uw passagiers tengevolge van een verkeersongeval waarvoor u verantwoordelijk bent .Ook indien u een aanhangwagen bezit of in gebruik neemt, let u er best op dat ook die verzekerd is, zelfs als hij losgekoppeld is.

Rechtsbijstand

Zelfs als u zich plichtsbewust aan alle verkeersregels houdt, kunt u op een dag in aanraking komen met het gerecht: na een verkeersovertreding of -ongeval, na een geschil met uw verzekeringsmaatschappij of garagehouder enz. Zo’n rechtszaak is verschrikkelijk duur. Daarom is het interessant een rechtsbijstandsverzekering voor uw auto te sluiten. Die polis is niet wettelijk verplicht maar toch absoluut noodzakelijk, maar kan u heel wat zorgen en geld besparen.

Omnium

Een nieuwe wagen kost veel geld. Bij een ongeval in fout , autodiefstal, brand, … bent u dat allemaal kwijt. Tenzij u een goede omniumverzekering hebt afgesloten.

U kunt opteren voor een volledige omniumverzekering die de volgende waarborgen biedt:

  • eigen schade
  • diefstal
  • brand
  • glasbreuk
  • natuurkrachten ( bv hagelschade)
  • aanrijding met dieren en vandalisme.

Of u kiest voor de beperkte omniumverzekering ( klein omnium ):

Deze verzekering biedt u dezelfde waarborgen als de volledige omniumverzekering, maar eigen schade en vandalisme zijn niet gedekt. Uiteraard is de beperkte omniumverzekering heel wat goedkoper dan de volledige.

 

Bestuurdersverzekering

De burgerlijke aansprakelijkheid autoverzekering vergoedt alle slachtoffers van het verzekerd voertuig, behalve de bestuurder. Die heeft niet de hoedanigheid van zwakke weggebruiker. Ofwel is de bestuurder in fout, en heeft dus op geen enkele vergoeding recht. Ofwel is hij in recht, en zal zijn vergoeding qua snelheid en omvang afhangen van de houding van de tegenpartij. Het doel van een bestuurdersverzekering is de bestuurder te vergoeden voor de lichamelijke letsels die hij bij een verkeersongeval als bestuurder oploopt, ongeacht of hij in recht dan wel in fout is .

Wij bieden verschillende formules aan waarbij er een vergoeding van de medische kosten voorzien wordt, een vergoeding ingeval van blijvende invaliditeit, …

Bijstand en pechverhelping

De bijstand aan voertuigen zorgt voor pechverhelping ter plaatse indien mogelijk of het slepen van het voertuig bij panne of een ongeluk.

Vraag uw nu uw gratis en vrijblijvende offerte aan.