Home  > Verzekeringen > Particulier > Levensverzekering

Beleggen of sparen via levensverzekeringen is dikwijls een goede keuze.

TAK 21

De bescherming van deze belegging is tweeledig. Enerzijds is de uitgevende verzekeraar verplicht om het kapitaal dat wordt belegd door de klanten te reserveren met een bijkomende marge. Daarnaast valt een Belgische TAK 21 onder de staatswaarborg van 100.000€ per klant. TAK 21 geeft een gegarandeerd rendement met jaarlijks kans op een bijkomende bonus. Onder bepaalde voorwaarden is uw belegging ook nog eens vrijgesteld van roerende voorheffing. Een goede keuze voor voorzichtige beleggers die toch op zoek zijn naar een mooi rendement.

TAK 23

Via deze polis kan u beleggen in een waaier van beleggingstrategieën of beleggingsfondsen gekoppeld aan aandelen en obligaties of andere beleggingsinstrumenten. Binnen de TAK 23 beleggingsverzekeringen zijn er soms ook uitgiftes met kapitaalsgarantie en vaste looptijd. Zo maakt u kan op een hoger rendement zonder op vervaldag risico op uw kapitaal te nemen.

Fiscale beleggingen

Via een levensverzekering kan u ook kiezen voor een polis die u fiscaal voordeel geeft zowel als individuele levensverzekering als via pensioensparen. En dit in TAK21 of TAK23.

Successie-planning

Levensverzekeringen zijn de ideale instrumenten om uw successie te plannen. U beslist wie wat krijgt en wij maken een voorstel zodat u de te betalen successierechten zo laag mogelijk houdt op een wettelijke manier.

Vraag uw nu uw gratis en vrijblijvende offerte aan.