Vanaf 1 oktober 2022 gaan er enkele aanpassingen aan de Belgische wegcode in.

Vanaf 1 oktober zijn de speedpedelecs ook toegelaten op de gedeelde voetpaden langs rijstroken die beperkt zijn tot 50km/u. Hierbij komt ook de verplichting op het gebruik van het fietspad bij wegen waar de toegelaten snelheid meer dan 50km/u is. Dit was hiervoor nog niet toegestaan.

Ook voor de auto’s worden er enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zal het verkeersbord ‘verbod van gebruik cruise control’ verdwijnen. De overheid maakte deze beslissing aangezien steeds meer auto’s een intelligente snelheidsregelaar in hun wagen hebben zitten.

Ook voor de elektrische auto’s zal er iets wijzigen. Dit wanneer u op een parkeerplaats staat die voorzien is om uw wagen op te laden. Wanneer uw wagen dan niet is verbonden met de laadpaal, kan u een boete van € 58 krijgen. Deze regel wordt ingevoerd om deze parkeerplaatsen niet langer te bezetten dan nodig.

Deze regels worden ingevoerd om het aantal doden op de Belgische wegen te halveren tegen 2030. Volgens de minister moet ook ons gedrag op de weg veranderen. Hiervoor wordt gewerkt aan krachtige maatregelen.

Voor dit nieuwsbericht hebben wij gebruik gemaakt van gocar.be

Vraag uw nu uw gratis en vrijblijvende offerte aan.