Home  > Verzekeringen > Particulier > Voertuigen

De burgerlijke aansprakelijkheid auto (B.A. Auto), de basis van iedere autoverzekering, vergoedt de schade aan derden of aan uw passagiers ten gevolge van een verkeersongeval waarvoor u verantwoordelijk bent . Deze verzekering is wettelijk verplicht. Ook indien u een aanhangwagen hebt, let u er best op dat ook die verzekerd is, zelfs als hij losgekoppeld is.

Omnium

Een nieuwe wagen kost veel geld. Bij een ongeval in fout , diefstal, brand, … bent u dat allemaal kwijt. Tenzij u een goede omniumverzekering hebt afgesloten.

U kunt opteren voor een volledige omniumverzekering die de volgende waarborgen biedt:

  • eigen schade, ongeval
  • diefstal
  • brand
  • glasbreuk
  • natuurkrachten ( bv hagelschade)
  • aanrijding met dieren en vandalisme.

 

Of u kiest voor de beperkte omniumverzekering ( kleine omnium of mini-omnium):

Deze verzekering biedt u dezelfde waarborgen als de volledige omniumverzekering, maar eigen schade en vandalisme zijn niet gedekt. Uiteraard is de beperkte omniumverzekering heel wat goedkoper dan de volledige.

Naast uw autoverzekering sluit u best altijd een rechtsbijstandsverzekering.

Ook een autobijstand of pechverhelping is een belangrijke aanvulling op uw autoverzekering.

Bestuurdersverzekering

De eigen aansprakelijkheid autoverzekering vergoedt alle slachtoffers in het verzekerd voertuig, behalve de bestuurder. Die heeft niet de hoedanigheid van zwakke weggebruiker. Ofwel is de bestuurder in fout, en heeft dus geen recht op enige vergoeding. Ofwel is hij in recht, en zal zijn vergoeding qua snelheid en omvang afhangen van de houding van de tegenpartij. Het doel van een bestuurdersverzekering is de bestuurder te vergoeden voor de lichamelijke letsels die hij bij een verkeersongeval als bestuurder oploopt, ongeacht of hij in recht dan wel in fout is .

Dat is belangrijk om weten, ook wanneer u met een bedrijfswagen rijdt. (of wanneer uw kinderen of partner met uw wagen rijden).

Voor een beperkt bedrag verzekeren wij iedereen in uw gezin als chauffeur van gelijk welke auto, zelfs al behoort de auto u niet toe.

Wij bieden verschillende formules aan waarbij er een vergoeding van de medische kosten wordt voorzien, een vergoeding ingeval van tijdelijke of blijvende invaliditeit, kapitaal overlijden, …

 

 

 

Vraag uw nu uw gratis en vrijblijvende offerte aan.