De verzekering zal afhangen van het gebruik van deze  garage.

Wanneer u eigenaar bent en de garage zelf gebruikt, is de garage gedekt in uw brandverzekering. Er hoeft enkel aangeduid te worden dat er een garage aanwezig is. Wanneer de waardebepaling van het gebouw is  gebeurd aan de hand van een vrij gekozen kapitaal, dient rekening gehouden te worden met de waarde van deze garage, ook al staat deze los van het gebouw. Dit is ook het geval wanneer u zelf een garage huurt. De garage mag hiervoor ook gelegen zijn op een ander adres.

Wanneer u eigenaar en verhuurder bent van een losstaande garage, en deze is niet opgenomen in de brandverzekering van de woning of appartementsgebouw, is het niet altijd mogelijk om deze in uw brandverzekering op te nemen. Hiervoor heeft AXA een oplossing voorzien, namelijk de Start Garage. Dit is een verzekering die afzonderlijk kan afgesloten worden van uw brandverzekering.
Bij de Start Garage is er enkel dekking voor het gebouw zelf, dus niet voor de inhoud. De waarde van de garage wordt berekend aan de hand van het aantal plaatsen zijn in de garage. Er wordt gerekend dat 1 plaats maximum 20 vierkante meter kan zijn. Ook de elektrische laadpalen zijn in dit contract gedekt. Wanneer u een parkeerplaats (binnen of buiten het gebouw) of carport verhuurt, kan u ook kiezen voor deze oplossing.

Nu rest ons nog de vraag wat wordt gezien als een garage. Een ruimte wordt gezien als garage indien de ruimte gesloten is en toegankelijk is via één of meerdere deuren, en die één of meerdere autostaanplaatsen bevat. Er hoeft zelf geen enkele auto instaan.

Bent u eigenaar en verhuurder van een garage? Neem gerust contact op met het kantoor. Dan bekijken wij eens samen wat we voor u kunnen doen.

Vraag uw nu uw gratis en vrijblijvende offerte aan.