Minder belastingen betalen?

Enkele eindejaarstips die geld opbrengen.

belastingen

Afschaffing van de woonbonus, indexsprong, afschaffing van vele subsidies,… Het lijkt wel of we allemaal kippen zijn die één voor één gepluimd worden. Toch zijn er nog manieren om een graantje mee te pikken van de voordelen die vadertje staat ons wel nog geeft.  En dat graantje is te vinden in de pensioenopbouw en het lange termijn sparen.   Om volop te genieten van fiscale voordelen als particulier kan u aan fiscaal pensioensparen doen. U kan dit jaar tot maximum 940 euro sparen. Daarop geniet u een fiscaal voordeel van 30% wat neerkomt op 282 euro. Pensioensparen kan u doen met kapitaalgarantie en gewaarborgde rentevoet. Als uw beleggersprofiel het toelaat kan u ook op zoek gaan naar extra rendement via gemengde beleggingsfondsen. We bespreken graag samen met u de verschillende mogelijkheden.    Wie slechts een beperkt hypothecair krediet aflost of wie helemaal geen hypothecair krediet (meer) heeft, kan ook aan fiscaal langetermijnsparen doen via Pension Plan Fisc , Piazza of Oxylife. Ook hier hebt u opnieuw de keuze tussen oplossingen met kapitaalsgarantie of zonder.   Hoeveel u maximaal kan fiscaal langetermijnsparen is afhankelijk van uw inkomen. het voordeel is ook hier 30%. Op maximum 2280 euro is dat een maximaal voordeel van 684 euro.   Via pensioensparen en langetermijnsparen samen kunt u maximum 3220 euro sparen waarvan vadertje staat 964 euro voor u zal betalen.      Van 1 december 2014 tot en met 27 februari 2015 (onder voorbehoud van vervroegde afsluiting) doet AXA Belgium een extra duit in het zakje. U ontvangt een geschenk van 100 euro:  

  • voor elk pension plan fisc contract dat u tijdens deze periode afsluit (op voorwaarde dat u het jaarlijkse streefbedrag via een domiciliëringsopdracht betaalt) 
  • indien u uw pensioenfonds naar AXA overbrengt.

Alle voorwaarden vindt u op ons kantoor of op www.axa.be .

  Voor de zelfstandigen, waarvan het gemiddeld pensioen nog een stuk lager ligt dan bij bedienden en ambtenaren, is er nog een extra fiscale stimulans tot pensioenopbouw. Via het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen of VAPZ kan u jaarlijks tot 8.17% van uw inkomen tot maximum 3027 euro sparen.  U kan genieten van een belastingsvoordeel aan marginaal tarief. In België loopt dit voordeel al vlug op tot 50%. Daarboven krijgt u ook een stuk terug via uw sociale bijdragen . In sommige gevallen loopt het voordeel op uw sociale bijdragen en het belastingsvoordeel op tot 70%. Dat wil zeggen dat u van de 3027 euro die u spaart in het beste geval slechts 908 euro zelf dient te betalen en vadertje staat meer dan 2000 euro voor u betaalt.   Ook  nieuwsgierig hoe uw pensioen er zal uitzien? Maak een simulatie met onze plan my pension tool.  Maak nog deze maand een afspraak om samen na te gaan waar u dit jaar nog belastingen kan besparen.  Houdt er alvast rekening mee dat tijdens de kerstvakantie het kantoor enkele dagen gesloten is.
 

Vraag uw nu uw gratis en vrijblijvende offerte aan.